Šité šperky

8. Květinkové náušnice

Květinkové náušnice, které se budou hodit na jarní procházky. 

Květinkové náušnice

Materiál:

Swarovski rivoli, pr. 12 mm, 2 ks 

Lístečky s pokovem, 12 ks (L)

rokajl Preciosa 11/0 (R11)

Miyuki 15/0 (M15)

Spojovací kroužky, pr. 5 mm, 4 ks

Náušnicové háčky, 1 pár

Jehla, nit, nůžky 

Na nit v délce cca 50 cm navlékněte střídavě R11 a L, celkem 6x za sebou. 

Stáhněte korálky cca 10 cm od konce nitě a svažte dvěma uzlíky do kroužku. Příliš neutahujte, korálky budete ještě prošívat a špatně by se do nich dostávalo jehlou. Prošijte celý obvod ještě jednou dokola a uzlík vtáhněte do některého z lístečků. Poté krátký konec niti ustřihněte a dlouhým vyjeďte z některého R11. 

Navlékněte 4x R11 a prošijte následující R11 v obvodu mezi dalšími dvěma L.

Pokračujte stejně po celém obvodu, všijte vždy 4x R11 nad každé L. Poté ještě znovu prošijte 3x R11 z první přidané čtveřice nad prvním lístečkem. 

Navlékněte 2x M15 a prošijte dvě středové R11 z následující čtveřice nad dalším L. 

Pokračujte stejně po celém obvodu, tzn. všijte dvojice M15 mezi středové dvojice R11. Než přidáte poslední dvojici M15, vložte dovnitř do kytičky rivoli lesklou stranou nahoru. Poté řádně utáhněte a celý středový kroužek prošijte ještě alespoň 2x dokola, aby rivole nevypadla. Řádně utahujte, poté nit zapošijte a ustřihněte. 

K náušnicovému háčku kytičku připojte spojovacími kroužky za R11 mezi lístečky. Počet kroužků upravte dle zvoleného typu náušnicového zapínání. 

Ušijte stejným způsobem i druhou náušnici :-).

TIP: Máte-li chuť, ušijte ještě další kytičku a pověste ji na řetízek jako přívěsek. Můžete ji také přišít nebo přilepit bižuterním lepidlem na brožový či prstýnkový komponent a máte celou soupravu :-)

Pro poskytování služeb a analýzu návštěvnosti používáme soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více o cookies.